2012. gada 16. oktobris

16.oktobris. Daigas







Biešu un burkānu biezzupa ar kazas sieru

Katlā sakarsē eļļu un uz mazas uguns 5-8 minūtes apcep 400g smalki sagrieztu burkānu, 150g sakapātu sīpolu un vienu rupji sakapātu puravu. Pievieno 3 sarīvētas ķiploka galviņas un 1,5 l dārzeņu buljonu un turpina vārīt apmēram 15 minūtes.
Pievieno sagrieztas vai sarīvētas vārītas bietes- vislabāk jau Ineses mammas konservētās, nedaudz iemarinētās sarīvētās bietītes :)
Visu sablendē, vēlreiz uzvāra, pievieno sāli, piparus. Man patīk pievienot nedaudz citrona sulu. 
Pasniedzot pārkaisa mīksto kazas sieru. 

Melnās rudzu maizes un ķirbja uzkodas

Uz apgrauzdētām maizītēm uzķepina kazas siera pikuci un pa virsu liek sviestā apceptas ķirbja šķēlītes.





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru